I stallet föds ledarna

Om du tidigare har varit, eller kanske fortfarande är, en hästtjej så kan du lätt bli starkt eftertraktad på dagens arbetsmarknad. Det sägs nämligen att ledarna föds och uppfostras i stallet. Stallet är ett ställe där man lär sig att redan som ung ge tydliga direktiv, styra och ställa, vara bestämd och framför allt får man rejält med skinn på näsan. Man måste veta vad man vill för att hästarna ska bli tillräckligt övertygade om att just du är en stark ledare som är att lita på. På samma sätt kan man sedan applicera sina egenskaper i livet utanför stallet och där leda olika grupper av människor. Bara du ger sken av att du är en ledare som är att lita på så kommer gruppen att göra just det, lita på dig och att du kommer att leda dem på rätt väg framåt mot de uppsatta målen.

Förutom att utvecklas till en bra ledare, om det så är över en häst eller en grupp människor, så lär man sig också i stallet att arbeta hårt. I stallet serveras ingenting på ett silverfat och man får själv slita så att svetten lackar och smutsen samlas under naglarna för att man ska få det man vill ha och komma framåt mot sina mål.

Travsporten har på senare år gjort en stor kraftansträning för att försöka locka fler barn och ungdomar till sina verksamheter som tidigare inte har lockat så många i de yngre åldrarna. Travet har styrts av medelåldersmän och lämnat tjejerna för att mocka hästarnas boxar. Nu finns det flera kvinnliga stjärnskott som är att räkna med på travbanan och Svensk Travsport jobbar för att locka ännu fler in i den annars så mansdominerade branschen. Travsporten är annars en jämställd sport där både män och kvinnor tävlar på samma villkor och deltar i samma travlopp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *