Travet – En folkfest för alla!

Travsporten har i alla tider haft förmågan att locka människor från när och fjärran och det har blivit en riktig folkfest. Det är inte bara travtränare, hästskötare, hästägare och andra hästintresserade människor som befinner sig på travet och som ser fram emot dessa tillställningar. De riktigt stora tävlingarna inom travet lockar tusentals människor till banorna. Det är människor som älskar stämningen och den atmosfär som uppstår när det är ett riktigt spännande lopp på gång. Man vallfärdar från Sveriges alla hörn för att komma till banan för att heja fram just sin favorit som ska starta eller för att se på när ett tidigare satt banrekord ska försöka slås av en ny talang.

Här kan man uppleva spänning, en enorm energi och en särskild stämning som bara uppstår när massor av människor samlas på ett ställe med ett gemensamt intresse. Travsporten är helt enkelt något för alla. Du behöver inte gilla hästar i sig för att kunna njuta av travsporten och tävlingar live.

Till travbanan åker man för att njuta av allt runt omkring. En tillställning som man åker till med sina vänner, kanske har man med sig hela sin familj. Man intar en perfekt plats på läktaren eller en ståplats nära banans staket efter att man har varit till spelkiosken och spelat några kronor på den häst man tror tar hem loppet just idag. Efter det sätter man sig, lutar sig tillbaka med kepsen och solglasögonen på. Man förbereder sig för att känna in stämningen och för att höra de dova hovslagen på banans underlag, känna på dammet som sprider sig efter att hästarna har sprungit förbi. Se hästarnas krafter och hur de ger allt på banan, hur svetten droppar och blodådrorna pulserar.

Travsporten är något som bör upplevas på nära håll, live på banan. Givetvis är det inte alla som kan ta sig till travbanan för att se på loppet. De stora tävlingarna sänds också på TV men där missar man stämningen som uppstår live. En gång i livet bör man ha varit på en riktigt travtävling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *